Kitekintő 2022.márc.15.

Az idei nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele olvasható a Magyar Kurír oldalain. Kápolnánk környékén március végéig a Szent Gellért temlomban lehet leadni a tartós élelmiszer adományokat:
Tartós szeretet
A 777 weblap Lelkiség rovatában olvashatjuk Cseri Kálmán református lelkész gondolatait a hitről. A hit ugyanazt jelentette Mózes idején, mint ma – de mit kell tenni ahhoz, hogy valósággá váljon az életünkben?
Mi a hit?
A Vasárnap weblap pengető rovatában Gável András riportjában olvashatunk arról, hogy 2022. március 12-én a Duogenész előadásában a vesperás megzenésítését bemutató koncert volt. Noha nem liturgikus eseményről van szó, ez esetben mégis csak egyházzenéről beszélhetünk, amely a mai modern ember szűrőjén átengedve nyer újfajta értelmezést. Hogy ez mennyiben jelent egyházzenei metszetet a hagyományos és a könnyűzenei megszólalások között, arról Igali Csanád zeneszerző-egyházzenész (aki nem mellesleg Hobo zenekarának állandó billentyűse is egyben) beszélt.
A legtradicionálisabb is megfér az új utakkal
A Katolikus Egyház honlapján olvashatunk arról, hogy nemzeti ünnepünk alkalmából egyházi személyeket tüntettek ki. A kitüntetettek méltatása:
Egyházi személyeket tüntettek ki