Kitekintő 2022.márc.1.

A Magyar Kurír a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti körleveléről tudósít. A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén március 2-ára esik. Az MKPK körlevele kifejezi csatlakozását Ferenc pápa 2022. február 23-án, az általános kihallgatás végén elhangzott felhívásához, mely szerint hamvazószerdán tartsunk böjti napot a békéért. A részletek:
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti körlevele
A Szent Imre Plébánia nagyböjti lelkigyakorlatát idén Székely János szombathelyi megyéspüspök vezeti “Lépések a szeretet ösvényén” mottóval. A lelkigyakorlatok szerdánként este fél kilenctől a Szent Imre Gimnáziumban (1114 Bp., Villányi út 27.) lesznek kéthetente. A részletek:
“Lépések a szeretet ösvényén”
A Magyar Kurír a hazai katolikus egyházi honlapokon közzétett felhívásokat gyűjtötte össze. Az összeállítást a beérkező információk alapján bővítik. Ne feledjük el az adományok mellé odatenni imáinkat is! A részletek:
Hogyan segíthetünk az ukrán válsághelyzetben?
Ukrajna orosz megtámadása miatt ellepték az internetet az “imádkozzunk Ukrajnáért” mémek. Ugyanakkor könnyen lehet, hogy az ima a legjobb dolog, amit tehetünk a jelenlegi helyzetben. De ha imádkozunk, miért imádkozzunk? A 777 weblap Nyári Attila lelkipásztor gondolatait szemlézi:
Imádkozzunk a békéért, de hogyan?
A Vatican News arról tudósít, hogy pénteken délelőtt Ferenc pápa elment az orosz nagykövetségre, hogy kifejezze aggodalmát a háború miatt:
Ferenc pápa elment az orosz nagykövetségre