Kitekintő 2022.máj.31.

 1. 777 weblapon olvashatunk egy riportot Szkladányi Laci unokájáról, Fejér Domonkosról. Domi egy 24 éves, élettel és hittel teli fiatal, aki nap mint nap megéli az Istenre való hagyatkozást. Néhány éve kezdte meg misszióját Brazíliában, ahol a Fazenda Esperança közösség keretein belül drogosokkal él együtt, így segítve őket a gyógyulásban.
  A drogosok tanítottak meg arra, hogyan kell szeretni.
 2. Miért fontos a diakónusok szolgálata? Mi a hívek szerepe, és a diakónusok hogyan tudnák vonzóbbá tenni a hit gyakorlását? Vajon a paphiány adhat-e lehetőséget az egyházi megújulásra? A 777 weblapon olvashatjuk a Gorove Laci diakónussal készített riportot, melyben a XXI. századi Egyház kihívásairól és a jelen lévő tendenciákról kérdezte őt a riporter.
  Nem paphiány, hanem hívőhiány van.
 3. Keresztény Élet Portál Lelkiség rovatában olvashatunk „A bűnös harag” címmel a harag csapdájáról, és arról, hogyan tudunk kikerülni belőle.
  A bűnös harag
 4. Vatican News oldalain olvashatjuk Ferenc pápa Regina Coeli elimádkozása előtt mondott beszédét, melyben Jézusnak két cselekedetére összpontosította a hívek figyelmét: Bejelenti tanítványainak a Szentlélek ajándékát és megáldja őket, mielőtt felmenne a mennybe.
  Jézus mennybemenetelével utat nyit nekünk az Atyához