Kitekintő 2022.máj.24.

 1. vasarnap weblapon Bese Gergő atya gondolatait olvashatjuk Szent Ritáról, aki a reménytelen esetek, lehetetlennek ítélt helyzetek védőszentje
  Umbria gyöngyére, Szent Ritára emlékezünk
 2. A tömegtájékoztatás 56. világnapját 2022. május 22-én tartjuk. A pápa e napra hagyományosan üzenetet intéz a hívekhez. A katolikus egyház weblapján olvashatunk Ferenc pápának a tömegtájékoztatási világnapra küldött üzenetéről.
  A szív fülével hallgatni.
 3. katolikus.ma tudósít arról, hogy Salvatore Cordileone San Franciskói érsek pénteken bejelentette, hogy az érsekség területén nem engedi szentáldozáshoz járulni Nancy Pelosi képviselőházi elnököt, aki nem is kérheti ezt a szentséget, amíg nyilvánosan el nem utasítja az abortusz támogatását
  Cordileone San Franciscó-i érsek eltiltotta Nancy Pelosit a szentáldozástól
 4. Magyar Kurír beszámolóját olvashatjuk arról, hogy a Chemin Neuf Közösség várja a jelentkezőket az ősszel induló Emmausz képzésre:
  Emmausz képzés
 5. Létezik sebektől mentes ember? Hogyan lehetnék képes imádkozni azért, aki megsebzett? Lehet haragudni Istenre? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt Nagy Bálint jezsuita atya a Montserrat jezsuita vlog legújabb, Párbeszéd című adásában. A témáról a 777 weblapon olvashatunk:
  Megélni, feldolgozni, megbocsátani