Kitekintő 2022.máj.17.

A vasarnap weblap tudósít arról, hogy az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia 2018-ban alakult meg. Képzésének célja, hogy a hallgatókban megerősítse a keresztény életben való elköteleződést és a hazaszeretetet, segítse a vallásos értelmiségi generáció felnövekedését. Ebben az évben újra meghirdetik tíz hónapos képzésüket. A hallgatók részvétele ingyenes, sőt ösztöndíjban is részesülnek. A 21–30 éves korosztályból várják az érdeklődőket. Egyéb részletek az alábbi cikkben olvashatók:
Kereszténység, értelmiségi küldetés, hazaszeretet
A Szent Tamás Akadémia weblapja:
https://szenttamasakademia.hu/

A katolikus weblap ír arról, hogy Hongkongban a demokráciapárti Zen bíboros letartóztatása sok kérdést vet fel a Katolikus Egyház Kínához fűződő kapcsolatainak javítására irányuló stratégiájával kapcsolatban. Az egyik az, hogy vajon fordulópont következik a Katolikus Egyház és Kína kapcsolatában?
Zen bíboros letartóztatása
Kovalcsik Cirill OFM áprilisban ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját és azt is, hogy bő félévi kórházi tartózkodás után visszatérhetett a templomba, a szentendrei Ferences Gimnázium katedrájára és az érsekújvári ferences plébánia közösségébe is. Amputálni kellett az egyik lábát. Most így szolgál, így éli meg a papságát és a tanárságát – műlábbal és igaz szívvel. A vele készített riport a Magyar Kurír oldalain olvasható:
„Jobb nekem csonkán bemenni az örök életre…”
A 777 weblapon hallgatható a „Be Still című dal, amely Jeremy Riddle amerikai dicsőítő egyik leggyönyörűbb dala. A dal ihletője a zsoltár, amely megnyugvást hozhat a szívnek és lecsendesedést az elmének:
Egy zene, amely garantáltan megnyugtat
A Keresztény Élet portálon olvasható, hogy az „Ez az a nap!” szervezői bejelentették a július 23-i rendezvény fellépőit. A Puskás Arénában sorra kerülő ima- és dicsőítő napon a hazai és nemzetközi keresztény zenei élet közismert képviselői lépnek színpadra:
Az idei „Ez az a nap!” előadói
A részletek megtalálhatók a rendezvény weblapján is:
Ez az a nap!