Kitekintő 2022.máj.10.

 1. A Magyar Kurírban tudósít arról, hogy a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban Molnár-C. Pál Szent Család című képét csodálhatjuk meg. A festőnek azonban nem ez az egyetlen alkotása a templomban. 2022 áprilisától három másik művét is megtekinthetjük. A részletekről itt olvashatunk:
  A templom kőbe vésett történelem
 2. A 777 weblapon olvashatunk egy beszélgetést azzal a buszsofőrrel, aki néhány nap alatt híressé vált azzal, hogy evangelizál és megáldja az utasait a 128-as buszon. Gimeskövi Károly azonban sokkal több, mint buszvezető: dicsőítő dalszövegeket és verseket ír, igyekszik ápolni a környezetében élők lelkét.
  Az a célja, hogy az emberek megértsék, mit jelent az Isteni szeretet
 3. A Magyar Katolikus egyház honlapján (katolikus.hu) olvashatjuk, a Szentatya a papokhoz, szerzetesekhez, és minden hívőhöz szóló hagyományos üzenetét:
  Ferenc Pápa üzenete a hivatások 59. világnapjára
 4. Az én házam az én váram – tartja a szólás, ami ezt jelentheti: én önálló entitás vagyok, engem ne háborgassatok. Jó, ha olykor ajtót, kaput kitárva igyekszünk kilépni a világba, vagy beengedni magunkhoz a világot. Senkihez sem ronthatunk be ajtóstul. Jézustól is távol áll az efféle tolakodás, ezért is mondja: „Én az ajtó előtt állok és zörgetek, aki hallja a hangomat és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek és vele vacsorálok és ő énvelem”. Ezzel kapcsolatban olvashatjuk Simon István lelkész gondolatait a JEL újság Lelkiség rovatában:
  Kopogtatás nélkül