Kitekintő 2022.jan.4.

Magunk mögött hagytuk a Szent József-évet. A december 8-án zárult hosszú időszakban több figyelem jutott a Katolikus Egyház védőszentjére, Mária jegyesére, Jézus nevelőapjára, s Ferenc pápa szándéka szerint általában az apákra, az apaság lényegére is. A Magyar Kurír oldalain olvashatunk Kőrössy Lászlótól egy személyes hangvételű cikket az év lezárásáról:
Még egyszer az apai szívről

Az Apostol tévé készített egy szép filmet Molnár-C Pál képekből, amely Az örömhír címmel a YouTube csatornán az alábbi linken érhető el:
Az örömhír

A Keresztény Portálon olvashatunk arról, hogy lehet-e vállalni a hitet olyan munkahelyi közegben is, ahol ez nem divat. Egy rendőr, aki hívő. Talán nem megszokott dolog, a rosszfiúk elleni fellépéshez elsősorban nem lelki gazdagság, hanem határozottság, izom és fegyver kell. Szabó Gábor masszív, karakán, 45 éves férfi, és Szekszárdon dolgozik, mint nyomozó.

A szülőszobán vált hívővé a nyomozó
Szerzetesházak lelkigyakorlatai közös online felületen. – Lelkigyakorlat, lelkivezetés, kísérés, elvonulás és a csend lehetősége – a szerzetesrendek egybegyűjtötték mindazt, amihez ők értenek a legjobban, és felkínálják kincseiket a szerzetesek honlapon keresztül elérhető online felületen. (Elvonulás, lelkigyakorlat, szállás szerzeteseknél) A Magyar Kurír riporterével Suller Melinda SJC és Mészáros Anett, a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodája kommunikációs munkatársa beszélgetett:
Lelki erőművek Magyarországon

Hegedűs Endre zongoraművész és felesége Katica kedd este ismét házi-koncertet ad. A 29. Hegedűs házikoncert időpontja – január 4. kedd 20.00
Tervezett műsor:
–   Liszt: Három részlet a Karácsonyfa c. ciklusból 4 kézre,
–   Beethoven: c-moll „Pathétique” szonáta, op. 13,
–   Chopin: cisz-moll scherzo, op. 39.
–   Chopin: Andante spianato és nagy polonéz, op. 22
YouTube elérhetőség
Az opcionális Facebook-esemény elérhetősége