Kitekintő 2022.jan.25.

A Sentfilm weblapon keresztény filmeket nézhetünk meg. Egy rövidfilmet választottuk erre a hétre, amely Pál apostol 1. Timóteushoz írt levelét mutatja be animációs filmben. A Timóteushoz írt első levélben Pál elmondja Timóteusnak, hogy hogyan állítsa helyre az efezusi gyülekezet rendjét és eredeti célját, melyet tévtanítók kezdtek el bomlasztani:
Pál apostol 1. levele Timóteushoz
Most kezdődik a harmadik imahét Magyarországért, melyben a politikusokért és a világi vezetőkért imádkozunk. Ebben a két hétben Szeverényi János, evangélikus missziói lelkész ad nekünk bevezető gondolatokat. További információk:
Az Őrtüzek Imádság Háza tájékoztatója
A Magyar Kurír Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnökének az írását adja közre, melyben a genderideológiáról ír:
Mi fán terem a genderideológia, és milyen gyümölcsök várhatók még erről a fáról?
Mint minden évben, január 22. idén is a Magyar Kultúra Napja és a Himnusz születésnapja. Ebből az alkalomból a 777 weblapon Lovas Csenge összeszedett 7 érdekességet a nemzeti Himnuszunk kalandos történetéből:
7 érdekesség a Himnuszról
 A Metropolita weblapon találjuk Pietrelcinai Pater Pius (Pio atya) kilenced imáját Jézus Szent Szívéhez. Ezt imádkozta Pio atya azokért, akik az ő segítségét és közbenjárását kérték az Úrnál, és bensőségesen csak „az ő ellenállhatatlan kilencedének” nevezte. Ezen egyszerű szavak végigimádkozását követően árasztotta Isten a Pio atyához zarándokló és imádságát kérő sok-sok ezer hívőre – és hitetlenre is – kegyelmének csodálatos jeleit.
Az „Ellenállhatatlan Kilenced”