Kitekintő 2022.jan.18.

A Margitszigeten Szent Margit ünnepén tartott vasárnapi szentmiséjének a végén Erdő Péter bíboros kérése: „Az imádságnak van értelme és ereje, valamint rokonainkkal és ismerőseinkkel való beszélgetés az első lépés az igazság és a szeretet útján”. Az eseményről a szentbeszédet idézve a Magyar Kurír számolt be:
Szent Margit ünnepén
A 777 weblapon olvashatjuk Laczkfi János verses írását, melyben olyan kérdéseket vet fel, amelyek mindannyiunknak a fejében számtalanszor megfordultak már, azonban olyan válaszokat ad, amelyek talán magunktól nem jutottak volna eszünkbe
Akkor most a Biblia szabályrendszer?
A Sentfilm weblapon keresztény filmeket nézhetünk meg. Egy rövidfilmet választottuk erre a hétre, amely Pál apostol Tituszhoz írt levelét mutatja be animációs filmben. Pál megbízza Tituszt, hogy mutassa meg a krétaiaknak, miként tudja belülről átformálni életüket és a környezetüket a Jézusról szóló jó hír és a Szentlélek ereje. A film bemutatja a könyv felépítését és gondolatmenetét:
Pál apostol levele Tituszhoz
Január 18-a és 25-e között kerül megrendezésre a Keresztények Egységéért végzett Imahét, amely idén a Napkeleti Bölcsek tapasztalatát kívánja tükrözni. A Vatican News weblapon olvashatjuk Ferenc pápa felhívását keresztény egységhétre:
Kövessük a Napkeleti Bölcsek példáját
Most kezdődik a második imahét Magyarországért, melyben az Egyházért, ezen belül annak egységéért imádkozunk. Ez a hét egyúttal ökumenikus imahét. Az aktuális hírek:
Beszámoló az Őrtüzek Imádság Háza első hetéről.