Kitekintő 2022.jan.11.

A 12 hetes „Ima Magyarországért” felhívásra bármikor be lehet kapcsolódni. Részletek:
Tájékoztatás

A jelentkezés után az alábbi levelet kapjuk:
Az ima kezdete


Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! De mi van akkor, ha magamat sem tudom jól szeretni? Ha nem ismerem el képességeimet, ha nem tudom elfogadni a gyengeségeimet? A 777 weblapon egy „ima”-ajánlatot találunk. Ez az elmélkedés (ima) sokat segíthet abban, hogy Isten szemével lássam magam!:
Ima, amikor nehéz szeretni önmagamat

Az új év elején Makkai László görögkatolikus lelkésszel, pasztorálpszichológiai lelkigondozóval beszélgetett a Vasárnap weblap riportere a Katolikus Egyházat fenyegető veszélyekről a koronavírus és a genderideológia rohamos terjedésének időszakában:
Az Egyház eddig minden ellenségét túlélte, így lesz most is!

Simon István református lelkész gondolatait olvashatjuk a JEL magazinban Életünk idejéről. Az idő igazából nem más, mint örökös változás, és csak a változás örök, minden más mulandó. Az örökkévalóság felől szemlélve „ezer esztendő annyi, mint egy nap, amely elmúlt” (90. zsoltár). Azonban nem olyan egyszerű különbséget tenni az idők között, melyek mindig más és más kihívást tartogatnak számunkra.
Életünk ideje


A Keresztény Élet hírportál egyik cikkében Hofher József jezsuita szerzetes gondolatait olvashatjuk az időskori humorról:
Időskori humor