Kitekintő 2022.febr.22.

Online nagyböjti lelkigyakorlatra hív a jezsuiták lelkigyakorlatos központja, a dobogókői Manréza. A csoportok hetente egyszer találkoznak a virtuális térben, Zoom-on keresztül: kedden, szerdán vagy pénteken esténként 19:00-tól 21:00-ig.
A lelkigyakorlat részletei
A Katolikus ma honlap tájékoztat arról, hogy az idén a harmadik évaddal folytatódik Nagyböjti ráhangoló videós lelkigyakorlat. A feliratkozók számára a honlap 40 napon át minden reggel elküldi az aznapi videót, azaz napi rendszerességgel küld egy meghívást, emlékeztetőt: fordulj felé, találkozz Vele a nagyböjt kegyelmein keresztül.
Az Isten és az ember kapcsolata – Folytatódik a Nagyböjti ráhangoló videó sorozat
Február 20-tól induló különleges párkapcsolati időutazásra és játékra hívta a párokat a házasság hetéhez kapcsolódóan a Bízd Rá Magad portál. Ennek nyitóállomásaként Zsuffa Tünde vezetett egy kerekasztal-beszélgetést a téma szakértőivel „Egy házasság küzdelmei – a hit erejével” címmel február 19-én a budapesti D50 Kulturális Központban, amely előtt Erdő Péter bíboros, prímás mondott köszöntőt. Az eseményről a Magyar Kurír tudósít, ahol a teljes beszélgetés megtekinthető:
Hogyan maradjunk együtt egy életen át? – Elindult a Bízd Rá Magad házasság-megerősítő játéka
A játékba való bekapcsolódás: Élménytér – ahol együtt játszunk.
Most kezdődik a hetedik imahét Magyarországért, melyben a családért imádkozunk. Az Őrtüzek Imádság Házaaktuális tájékoztatóján Pataky Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház elnöke mondja el a gondolatait a témáról:
A családokért, az emberi kapcsolatokért