Kitekintő 2022.febr.15.

Ki ne akarna boldog lenni? Ki az, aki boldogtalanságra vágyik? Az utóbbira nem sok jelentkező lenne, az előbbire viszont minden kéz a magasba emelkedne. A 777 weblap oldalain Bese Gergő atya Jézus szavait hívja segítségül az Evangéliumból. Cikkének címe:
Ki az aki boldogtalan akar lenni?
A katolikus.ma weblapon Jeanne Larghero filozófus azoknak a hívőknek ad választ, akik nem gyakorolják vallásukat. Ha anélkül hisznek Jézus Krisztusban, hogy nem követik őt … vajon valóban hisznek benne?
Lehet valaki vallását nem gyakorló hívő?
A 777 weblap tudósít arról, hogy dokumentumfilm jelent meg a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásáról. Fuchs Richárd mostani, 2022. február 10-én bemutatott dokumentumfilmje az „Operation Freedom” műtétsorozat második, plasztikai sebészeti szakaszának részleteit tárja a közönség elé, ami Magyarországon zajlott 2019. január 5-étől július 21-ig.
A bangladesi sziámi ikrek szétválasztása
A Magyar Kurír riportere a húszéves Szent Efrém Férfikar alapítójával és vezetőjével, Bubnó Tamással beszélgetett az indulásról, kísérletező vállalásaikról, nagy elődökről, kortársakról és a jubileumi évad fontosabb eseményeiről. A riport címe:
A zenét mindig játszani kell
„Aki a múltját nem ismeri, a jövőjét nem építheti” – vallja Kósa Klára keramikusművész. A Népművészet Mesterével eleve elrendelésről, Kodály Zoltán tanításairól, hagyományőrzésről, Isten-hitről, jelképekről, beszélgetett a JEL újság riportere a művész szentendrei alkotóműhelyében.
A világ Isten szőtte szőnyeg