Kitekintő 2022.febr.1.

1. A 777 weblapon Szilágyi Anna riportját olvashatjuk Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológussal, aki szerint csak a maradandó értékekért érdemes küzdeni. Riportjának címe:
    Nem több pszichológus kell, hanem aktív keresztények
  2. Ferenc pápa Szent Józsefről szóló katekézis sorozatából a január 26-i előadásának a fordítását olvashatjuk a Magyar Kurír oldalain.
    Ne a félelem legyen döntéseink kritériuma!
  3. A neokatekumenális közösségek a több plébánián, köztük nálunk is a Sarokpontban 6-8 héten keresztül, hetente két alkalommal (hétfőn és csütörtökön) tartanak katekézist este 7 órakor. Ezeken a katekéziseken a legfontosabb kérdésekről van szó, melyek a mai embert érintik. Honlapjukon egyéb részletek is olvashatók:
    Van, aki szeret Téged így ahogy vagy!
  4. Hegedűs Endre zongoraművész szeretettel vár minden érdeklődőt 30. online élő hangversenyére 2022. február 1-én, kedden este 8 órakor. Aki ekkor nem tudja megnézni, az később is megtekintheti a felvételt, hiszen minden eddigi koncert visszanézhető. A koncertről az alábbi YouTube csatornán lehet tájékozódni, illetve azon részt venni:
    Élő közvetítés
  5. A Sentfilm weblapról erre a hétre egy keresztény amerikai feliratos játékfilmet választottunk. (A film alapját képező könyv évekkel ezelőtt nálunk is megjelent.) Tartalma: Nikki elfoglalt ügyvéd, aki férjével és lányával jómódban él, de nem találja az élete értelmét. Egy délután különös vacsorameghívást kap levélben, az aláírás: Jézus. Bár nem érti, miféle ugratás lehet ez, mégis elmegy a kedvenc éttermébe, ahol aztán a vacsora alatt az egész élete megváltozik. Címe:
    Tökéletes idegen