Kitekintő 2022.dec.20.

 1. A 777 weblapon Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa vasárnap esti írása teljes mértékben illeszkedik az előttünk álló ünnephez – és persze Tolsztoj gondolatához:
  A láthatatlan szeretet meg akar testesülni.
 2. Ferenc pápa az ABC spanyol napilapnak adott terjedelmes interjújában Julián Quirós lapigazgatóval és Javier Martínez-Brocal vatikáni tudósítóval beszélgetve számos kérdésre válaszol az egyház és a világ jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Erről olvashatunk a Vatican News weblapján megjelenő alábbi cikkben:
  Egészségügyi akadályoztatás esetére aláírtam a lemondásomat
 3. A Magyar Kurír beszámol arról, hogy december 18-án, advent negyedik vasárnapján a Szentatya mintegy harmincezer hívővel imádkozta el a déli Úrangyalát. Beszédében József alakjára és magatartására irányította a figyelmet.
  Isten kiválóan ért ahhoz, hogy a válságokat álmokká változtassa!
 4. Advent negyedik vasárnapján fellobbant az utolsó gyertya is a koszorún, ami jelzi, hogy az Üdvözítő közel van. Már csak napok kérdése és beköszönt az a csodálatos éj. Mária és jegyese már úton vannak az összeírásra Betlehem felé. Nem véletlen, hogy a vasárnapi evangéliumban József került a középpontba. Erről olvashatunk a Vasárnap weblapon Bese Gergő atya írásában:
  A családban és a gyermekek nevelésében szükség van az apák jelenlétére