Kitekintő 2022.ápr.26.

A Vatican News beszámolója Orbán Viktornak Ferenc pápánál tett látogatásáról:
Ti Szent Márton népe vagytok
Húsvét II. vasárnapján a feltámadás fényében értekezünk Isten Irgalmasságáról. Irgalmasnak lenni ma eléggé megfoghatatlan fogalom. Miben kell, hogy megjelenjen egy keresztény ember életében ez a krisztusi jellemvonás? Bese Gergő atya írását olvashatjuk erről a Vasárnap.hu weblapon:
Jézusom, bízom benned!
Nemcsak a környezetünkre vagyunk hatással, hanem az utódainkra és az ő gyermekeikre is. Hatalmas lehetőség ez, melyet nem szabad félvállról vennünk. Te mit szeretnél, hogyan emlékezzenek rád? – kérdezi a 777 weblap cikkének írója:
Hogyan akarod, hogy emlékezzenek rád?
A katolikus.ma weblapon olvashatjuk, hogy Viennay Szent János szentbeszédeinek négy kötete, melyeket 2010-ban adott közre a Saint-Rémi kiadó, a keresztény irodalom kincsei. E beszédek egyike, melyet egy nagyböjti vasárnapon mondott el az ars-i plébános, az alamizsnálkodás jótéteményeiről szól:
Az alamizsnálkodás mély értelme
A 777 weblapon olvashatjuk, hogy a vak koldus története ihlette a Hillsong együttes egyik legújabb dalát. A Hillsong Worship ausztrál dicsőítő együttes legújabb száma Son of David (azaz Dávid fia) címmel jelent meg és Márk evangéliumának egyik híres történetét dolgozza fel:
Új Hillsong dal jelent meg Jézus gyógyításáról