Kitekintő 2022.ápr.12.

Harmincnapos online női lelkigyakorlat szervez a Jézus Szíve Társasága májusban. Minden érdeklődő figyelmébe ajánljuk az Igent mondokonline női lelkigyakorlatot, amely május 1-jén indul. A téma: Mária életének szemlélésével igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam. A részletekről a tájékoztatás:
Tájékoztató és feliratkozás
A lelkigyakorlatról a Facebook-on is olvashatunk:
Facebook-esemény
A lelkigyakorlaton való részvétel ingyenes. A rendezők kérése: aki teheti, az támogassa a Szív Lelkiségi Központot adományával.
Pákozdi István atya, pápai káplán, érseki tanácsos, plébános, április 5-én hazaköltözött Teremtőjéhez. Halála előtt nem sokkal beszélgetett Zsuffa Tündével, felidézte papi elhívását, amit a 777 weblapon olvashatunk:
Egy élet mozaikjai – Az utolsó interjú Pákozdi Imre atyával
Most már a saját bőrünkön érezzük, hogy mi a különbség az élet kultúrája és a halál kultúrája között. Elért bennünket a háború. A Keresztény Élet portálon egy imát olvashatunk:
Ima háború idején.
A Vasárnap.hu weblap Pengető rovatában Gável András cikkében arról olvashatunk, hogy a Virágvasárnap megnyitotta az utat a Nagyheti vándorlásunk előtt. Jézus, Dávid fia ünnepélyesen bevonul, hogy beteljesítse annak vágyát, aki őt a Földre küldte. A weblap Nagyheti sorozatával mi is a Megváltó nyomába mehetünk, hogy ellessük Tőle a dicsőítő szív attitűdjeit.
Dicsőítő szívvel a Nagyhéten – Nagyhétfő
Korábban már hírt adtunk Hegedűs Endre zongoraművész házi koncertjeiről. A mostani online élő hangversenyre 2022. április 12-én (kedden) este 8 órakor kerül sor, melynek keretében a keresztútjárás egy különleges módját kapjuk. Liszt Ferenc Via crucis c. művének zongora-négykezes változatához Barsi Balázs atya elmélkedéseit hallgathatjuk meg a 14 stációhoz kapcsolódóan. Az esemény elérhetőségei:
Hegedűs házikoncert Extra
Facebook-esemény (opcionális)