Kitekintő 2021.szept.8.

1. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hivatalos weblapján figyelemmel kísérhetjük az aktuális eseményeket:
    IEC 2020
  2. Bese Gergő atya blogbejegyzését olvashatjuk a 777 weblapon a NEK Hősök terén megrendezett nyitómiséjéről. Számára külön öröm volt az is, hogy ezen a napon iktatták be három település plébánosává
    Ez egy csoda volt
  3. Dwight Longenecker atya elmélkedését olvashatjuk napjainkat érintő kérdések bemutatásával a Katolikus.hu weblap Lelkiség rovatában. Címe:
    Gyűlöld a bűnt, szeresd a bűnöst! Tényleg?
  4. A Magyar Kurír Megszentelt élet rovatában olvashatunk lelki adoptálás mozgalomról, amely néhány éve kápolnánkban is elindult. A mozgalmat Puskás Antal pálos tartományfőnök mutatja be. A cikk címe:
    Imádság a gyermekekért, akiket mi nem, de Isten ismer
  5. Szeptember 11-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus margitszigeti családi napjának fináléjában felcsendülő dicsőítés mindenki számára érthető nyelvezete tökéletes hidat képez a testvérek között és a teológiai szakadékok fölött. Ezúttal a katolikusok vendéglátásában jön létre a keresztények párbeszéde, egymással és Istennel. Erről ír Gável András Prazsák Lászlónak a: Dicsérettel jövünk eléd című dalával kapcsolatban. A cikk a Vasárnap.hu pengető rovatában jelent meg:
    Amint Jézussal találkozunk, átadhatjuk neki az életünket