Kitekintő 2021.nov.23.

Rófusz Ferenc Oscar-díjas animációs film-rendező Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című falképét használta fel a 2018-ban elkészült animációs filmjéhez. A világhírű rendezővel a film megszületéséről beszélgetett Tóth Gábor a Vasárnap weblap riportere. A riport elolvasható, illetve az animációs film megnézhető az alábbi linken:
Megmozdult Leonardo Utolsó vacsorája


Az előző heti kitekintőnk után többen kérdezték, hogy az Énekelj az Úrnak új énekeskönyvhöz hogyan lehet hozzájutni. Alábbiakban megadjuk az új énekeskönyv könyv elérhetőségét (Pannonhalmi főapátság ):
Előrendelés az Énekelj az Úrnak című kiadványhoz

A Magyar Kurir beszámolója szerint több tízezer hívő imádkozott együtt szerte a világon november 20-án, Krisztus Király ünnepének előestéjén. A világméretű imalánchoz 1500 helyszínről csatlakoztak.
„Úr s Király a föld felett”

Amikor a legtöbb ember a trónra gondol, akkor általában a fizikai ülésre asszociálnak elsőként. De ez azt jelenti, hogy Isten szó szerint ül a trónon, vagy ez inkább képletes? A 777 weblap Szemle rovatában olvashatunk arról, hogy ezt a kérdést hogyan értelmezzük:
Isten szó szerint egy trónon ül a mennyben?

A Magyar Kurír Ferenczy Rudolffal – közismertebb nevén Dax-szal beszélgetett. Akkor tért meg és lett hívő, miután leszerelt a katonaságnál. Egy ismerőse elhívta a dorogi plébániára, ahol az akkor ott szolgáló pap, Diószegi László testvérként fogadta az érkezését. – Ő mondta nekem először azt, hogy testvér, ő volt az, aki először átölelt – emlékszik vissza életének erre a meghatározó pillanatára az énekes. A vele készült beszélgetés a Kultúra rovatban olvasható:
Beszélgetés Ferenczy Rudolffal