Kitekintő 2021.nov.2.

A Vatican News ismerteti Ferenc pápa október utolsó vasárnapjának Úrangyala imádsága előtt elmondott tanítását, mely szerint visszhangozzon szívünkben Isten és a felebarát szeretetének parancsa. Tanításában megállapította, hogy Isten Szavát nem lehet egy napi krónika híréhez hasonlóan befogadni, hanem szemlélnünk, ismételgetnünk kell, hogy belénk ivódjon és visszhangozzon szívünkben. Akkor ránk is érvényesek lesznek Jézus szavai, amelyeket az evangéliumi szakaszban az írástudóhoz intéz:
„Nem vagy messze Isten országától”.
A Keresztény Élet portál Miért nehéz a szemlélődő ima? címmel ír arról, hogy az imádkozó emberek egyik leggyakoribb nehézsége, hogy elkalandoznak az imában. Sokszor meg is gyónjuk, pedig nincs ember, aki ne kalandozna el imádság közben. A kérdés inkább az, hogy mikor észrevettem, hogy elkalandoznak a gondolataim, figyelmem, miként reagálok minderre?
Miért nehéz a szemlélődő ima?
A Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatjuk Gável András cikkét, amelyben az evangéliumi üzenet megformálásának mikéntjét részletezi a liturgián kívüli dicsőítő, vagy evangelizációs alkalmak zenei kísérete során. A cikk az alábbi linken érhető el:
Tekerjük maximumra a Jézus-potmétert!
Minden évben, a Missziós Világnapra való tekintettel, a Fides Hírszolgálat néhány statisztikát kínál, az egyházról. A 2021-es statisztikát 2019. december 31-én zárták. Azt eddig is tudtuk, hogy Magyarországon kevés a pap. Az alábbi statisztikai összesítőben azt is láthatjuk, hogy a világ sok más helyén hasonló a helyzet.
               A statisztika megerősíthet mindenkit abban, hogy a hivatásokért imádkozni kell.
A linkre kattintva az angol nyelvű weblap látható, amelyen a jobb felső sarokban más nyelvek is kiválaszthatók (német, spanyol, francia, olasz)
Ha a keresőprogram rendelkezik automatikus fordítóval, akkor a segítségével akár magyar nyelven is olvashatjuk a közölt adatokat. Az adatforrás helye:
Fides Hírszolgálat – A Pápai Missziós Társaságok információs szolgálata