Kitekintő 2021.márc.23.

1. A katolikus.ma honlapján tudósítanak arról, hogy a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa támogatja azt a javaslatot, mely szerint törekedni kell arra, hogy 2025-től közös időpontja lehessen a katolikus és ortodox Húsvétnak. Az aktuális részletekről itt olvashatunk:

katolikus és ortodox Húsvét


2. A 777blog.hu weblap a szerkesztőség által az Instagramon feltett kérdésre adott válaszokat elemzi. A kérdés elindítását az egyik olvasó blogjában feltett kérdése indította el: Hol vannak a fiatalok az egyházból?

A sok reakcióból kitűnik, hogy nem igaz az a feltevés, hogy a fiatalokat nem érdekli az egyház helyzete. A cikk a kapott válaszokról tudósít:

EGYEDÜLI FIATALKÉNT ÜLÖK A MISÉN?


3. A Vasárnap.hu weblap tudósít a hétfő esti –  a gödöllői görögkatolikus templomot ért – vandál támadásról. A gödöllői parókussal készített interjú itt olvasható:

Keresztényellenes gyűlölet vezérelte a támadót


4. A Keresztény Élet hírportál tudósít arról, hogy Egyesült Államok Katolikus Püspökkari Konferenciája szerint: Katolikusok is beoltathatják magukat a Johnson & Johnson vakcinájával, de ha van rá lehetőségük, akkor válasszanak más oltást. A rövid elemzést és indoklás:

Katolikusok is beoltathatják magukat a Johnson & Johnson vakcinájával?


5. Mindennapi szeretetünk címmel szervezett online találkozót március 19-re, Szent József ünnepére a Világiak, Család és Élet Kongregációja, a római egyházmegye és a II. János Pál Pápai Teológiai Intézet. Ezzel kezdődik meg a családnak szentelt év, amelyet az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás megjelenésének ötödik évfordulója alkalmából hirdetett meg Ferenc pápa. A Vatikáni Rádió tudósítása alapján a Magyar Kurírban olvashatunk az eseményről:

Amoris laetitia-családév