Kitekintő 2021.máj.4.

1. A Magyar Kurír oldalain olvashatunk arról, hogy Veres András megyéspüspök május 1-jén, Munkás Szent József ünnepén szentmisét mutatott be és egyben megnyitotta a Győri Egyházmegyében a Ferenc pápa által meghirdetett Szent József-évet és az Amoris laetitia-családévet. A főpásztor szentbeszédét Szent József jelzői közül a legaktuálisabbra építette: arra, hogy ő volt a Szent Család őre:

Menjetek Józsefhez!


2. Kocsis Fülöp metropolita: A görögkatolikusok hidat képeznek Kelet és Nyugat között. A keleti rítusú kereszténység nem idegen a Kárpát-medencében, már a honfoglaló magyarok között is több fejedelem a bizánci rítust követte. A Vasárnap weblap az ortodox keresztény húsvét alkalmával kérdezte a magyar görögkatolikus egyház vezetőjét.

A görögkatolikusok hidat képeznek Kelet és Nyugat között.


3. A 777 weblapon David Wesley lenyűgöző előadásában meghallgathatjuk a dicsőítő zene 1400 éves fejlődését. Az évszázadok során rengeteget változott az egyházi zene stílusa. A tartalom viszont ugyanaz maradt. David Wesley arra vállalkozott, hogy ezt a hatalmas fejlődést mindössze 7 percben bemutassa Kr. u. 560-tól napjainkig, a legnépszerűbb himnuszok segítségével:

A dicsőítő zene 1400 éves fejlődése


4. Több mint egy éve már, hogy szociális életünk nagyrészt a virtuális térbe költözött. Ha apránként is, de nem árt felkészülni a Covid utáni közösségi életre. A Szemlélek magazin oldalain olvashatunk arról, hogy mi az a 8 gyakorlat amely segít minket abban, hogy a bezártság után fokozatosan visszarázódjunk a közösségi létbe:

Közösségi élet a Covid után


5. A 777 weblap híre: Sokat javult Lendvai Zoltán rédicsi plébános állapota, akit múlt héten szállítottak kórházba koronavírus-fertőzéssel. A hír után rengetegen imádkoztak a mindig vidám pap gyógyulásáért, aki rövid üzenetében köszönetet is mondott:

Köszönöm hogy ilyen sokan imádkoztatok!