Kitekintő 2021.máj.18.

1. A koronavirus hivatalos weblapja, a koronavirus.gov.hu tudósított arról, hogy a 2021 május 12-én adott sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök úr bejelentette, hogy a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért, megkezdi működését:

A bejelentés

      Az alapítvány hivatalos weblapja (fejlesztés alatt):   Regőczi István alapítvány

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért bankszámlaszáma: 11705084-21448492


2. A Magyar Kurír beszámol a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóról, amelyet május 15-én, szombaton a tavalyi alkalmakhoz hasonlóan online tartottak meg. A nap főelőadója Böjte Csaba ferences szerzetes volt. A részletek itt olvashatók:

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2021.


3. A SZEMLÉLEK magazin a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről, Ferenc pápa érkezéséről és a járvány utáni egyházról is beszélgetett Mohos Gábor püspökkel:

Nem tudja megakadályozni a vírus, hogy megtartsuk a kongresszust


4. Egy zenekari mű is akkor szép, ha nem szól egyik hangszer sem hamisan. Ezért a mi dolgunk „csak” annyi, hogy éneklés és ima előtt hangoljunk, mint a zenekarban. Ez mit jelent? Azt, hogy – akár csak egy fohász erejéig is – kérjük a Szentlelket, hogy tisztítsa meg szívünket, hogy minél tisztább hangok jöjjenek ki a lelkünkből. Az imákkal kapcsolatos gondolatok olvashatók a Keresztény Élet portálon:

Az együtt imádkozás mennyei szimfóniája


Egyéb hírek:

a) A héten érkezett ez a jó hír:

Bíró László püspök úr 920 napos kórházi vendéglátás után végre visszatérhetett az otthonába.

A 2019. május 21-kén a Magyar Kurírban püspökké szentelésének 25. évfordulóján így beszélt a betegségéről: ”Betegségem a cukorbetegség egy sajátos szövődménye; elhaltak az inak, ezért a lábfejem mind a két lábamon „elvándorolt” a lábszáramtól. Egy bátor orvos kitartásának köszönhetően szépen kezelnek, visszaigazították a csontjaimat a lábszáramra. Megvan a reményem arra, hogy valamilyen formában nemsokára a saját lábamon fogok állni, és korlátozottan járni is.”

Köszönet mindenkinek az érte mondott imákért! A jó hír terjeszthető.

b) Köszönjük kedves Híveinknek, hogy a tavalyi évben a személyi jövedelemadó bevallásuknál jelentősen támogatták a Karolina Egyesületet az adójuk 1%-ával. Kérjük, amennyiben ezt idén is megteszik, a rendelkező nyilatkozatot az alábbiak szerint töltsék ki: (Határidő május 20.)

Kedvezményezett adószáma: 18055696–1–43

Kedvezményezett neve: Karolina Egyesület.

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011