Kitekintő 2021.máj.11.

1. A járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól a felmentést visszavonják. A 777 weblap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tájékoztatását közli.

Törölte az MKPK a vasárnapi misék alóli általános felmentést


2. Az Eucharisztikus csodákról készített kiállításnak csak egy része van nálunk a kápolnában. (A többi rész később érkezik.). A teljes gyűjtemény elérhető a következő címen:

Eucharisztikus csodák


3. Van, akinek a hangja nemcsak szép, de felemeli a lelkünket, megtölti a szívünket mély és intenzív érzésekkel. Igaz ez Varga Mónikára, a Ferences Média munkatársára, a Boanergész zenekar alapítójának lányára is, aki jó egy évtizede végez zenei szolgálatot az Egyházban. A Magyar Kurír a budapesti országúti ferences rendházban beszélgetett vele:

A hang átáramlik rajtam – Varga Mónika a zenei szolgálatáról


4. A Keresztény Élet portálon olvashatjuk egy hat gyermekes családanya történetét. A férjével együtt márciusban derült ki róluk, hogy mindketten elkapták a koronavírust. Férje szervezete nem tudta legyőzni a koronavírust. „Tudom, hogy az apjukat nem pótolhatom, de megpróbálok mindent megtenni…”:

Apa ott van a szívedben


5. Amióta zene van, azóta az ember próbálja kifejezni vele önmagát és átadni bizonyos értékeket, érzéseket, amik benne vannak. A zene és szöveg nagyon sokban segítheti a hallgatóját abban, hogy egy saját élményét könnyebben feldolgozhassa. Sajnos abban is, hogy abban benne ragadjon és kitágítsa a benne lévő negatív énképet. A Szemlélek magazin egyes zenék negatív hatásaira mutat rá:

Így rombolhatja a zene a gyermekeink lelkét