Kitekintő 2021.jún.23.

1. A 777 weblapon olvashatjuk, hogy új köntösben van a 83 évvel ezelőtti NEK himnusz. Korábban a weblap már beszámolt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus imázsfilmjének bemutatásáról, amelynek a forgatókönyvét a Kossuth-díjas zene- és dalszerző Kovács Ákos írta. A NEK himnuszában is közreműködött az ismert énekes, amelyet Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Czinke Máté szólóénekesek előadásában ismerhetünk meg. A dallam zenei hátterét az Operaház Zenekara és Kórusa adja. A részleteket a dalról olvashatjuk és meg is hallgathatjuk:

Új köntösben a 83 évvel ezelőtti NEK himnusz


2. Becsüljük meg végre a “nemzet napszámosait” címmel írt cikket a Szemlélek értékmagazin a pedagógusok köszöntése kapcsán. A cikkben a pedagógus pálya jellemzőiről olvashatunk:

A jövő a jelenlegi iskolákban formálódik


3. Isten mindent elmond magáról címmel olvashatunk a Keresztény Élet portálon egy érdekes  gondolatmenetet az adatvédelem és Istennel való kapcsolatunk összefüggésében:

Isten mindent elmond magáról


4. A múlt héten egy Jézusról készített sorozatról olvashattunk a 777 weblap ajánlójában:

Egy sorozat Jézusról – The Chosen

A Jézus életéről, tanításáról szól, de nem csak ő a főszereplő. Nem egy általános Jézus-élete film. Alapvetően a tanítványok és az apostolok szemszögéből nézi az eseményeket, az ő meghívásukon keresztül szólít meg minket is a film, hogy tartsunk Jézussal az útján, legyünk jelen vele. Ez egy igazán átimádkozott filmsorozat. A szereplők nem nagy hollywoodi sztárok, egyszerűen hívő emberek.

A filmről:

A rendező egy mélyen hívő baptista ember, aki ezzel akar evangelizálni. Maga a sorozat adakozásból készült, és úgy is megy tovább, ezért ingyenes, emellett támogatható. (A filmek weblapján látható, hogy az eddigi adakozásból hány epizódot tudnak elkészíteni, illetve az elkészítéssel hol tartanak.) Ebből egy igazán evangelizáló mű jött létre, amelyből 7 évadot terveznek.

A sorozatok pszichológiáját használja fel. Ha több évadon keresztül követünk egy sorozatot, kicsit azzal élünk, beivódik, valahol fontossá válik, megszólítja a mai ember bensőjét. Itt több évadon keresztül követjük Jézust úgy, hogy kicsit vele élünk.

A filmek elérhetősége az alábbi linken található: (jelenleg ingyenesen elérhetően az első évad 8, és a második évad első 5 epizódja):

The Chosen

A filmek magyar nyelvű felirattal való megnézése:

  1. A Start Season1 kiválasztása a lap bal oldalán alul.
  2. Az Episode1 (első rész) kiválasztása a felirat alatti képre kattintással
  3. Ha a film lejátszása elindult, akkor a felirat nyelve kiválasztható:
    Az egér mozgatására a jobb alsó sarokban megjelenik három egymás alatt álló pont. Az egérrel erre kattintva kiválasztható a sokfajta felirat közül a Hungarian.
  4. Mivel a filmek elején is van felirat, ezért célszerű a filmet az egérrel a felirat kiválasztása után előröl indítani.

A nyári szünetben mindenkinek sok hasznos időtöltést, jó pihenést és természetesen jó egészséget kívánunk. A kitekintőt ősszel folytatjuk.

Üdvözlettel

Nardai Katalin, Mészáros Péter, Vancsura Zsolt