Kitekintő 2021.jún.15.

1. „Na végre. Végre egy sorozat, amely bemutatja, hogy Jézus mennyire vonzó. Végre egy tabudöntögető sorozat, amely bemutatja a személyét úgy, ahogy még soha egy film sem.” Nagy Abigél sorozatajánlóját olvashatjuk a 777 weboldalon. (Jövő heti utolsó kitekintőnkben a nyári lelki felüdüléshez a teljes filmsorozat elérhetőségét megadjuk.)
Egy sorozat Jézusról


2. Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra. A Magyar Kurír oldalain olvashatjuk az MKPK Titkárságának közleményét a pápa látogatásával kapcsolatban:
Az MKPK Titkárságának közleménye


3. Egy gyönyörű verset olvashatunk Lackfi Jánostól, aki ezúttal az Isten-moziról ír „Jóéjtpuszi” könyvében:
Isten, mint bűvész


4. Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója is részt vett a május 27-29. között megrendezett, a Párkapcsolati kultúra és demográfia című online konferencián. A háromgyermekes édesanya egy roppant tanulságos beszámolót tartott arról, hogy mit is jelent valójában az átfogó szexuális nevelés, amelyet hazánkra is rá szeretnének kényszeríteni. Erről olvashatunk a Vasárnap weblapon:
Miről is szól valójában az átfogó szexuális nevelés?


5. A lehetőségeket és az aktuális szabályozásokat figyelembe véve az Ez az a nap! dicsőítő rendezvények szervezői úgy döntöttek, hogy az idei évre meghirdetett időpontban – 2021. július 24-én – egy különleges alkalmat szerveznek. A szabadtéri eseményt Budapest egyik legszebb helyszínén, a budai Vár oldalában található Várkert Bazárban rendezik meg. Az eseményről a Vasárnap weblap Pengető rovatában olvashatunk:
Ez az a nap! a Várkert Bazárban.