Kitekintő 2021.jún.1.

1. Az alábbiakban Turay Alfréd professzor úr hittankönyveit ajánljuk mindenkinek, különösen a legutóbb megjelent “A Messiás a nemzetek világossága” címűt. Ebben a nagy világvallásokkal foglalkozik Krisztus, a Messiás viszonylatában. Az előszó és az ajánlás Beer Miklós püspök úrtól van. A szerző a Szegedi Hittudományi Főiskola rektora volt, jelenleg már nyugállományba vonult és Vácon él. Az ajánlott könyv elérhetőségei:

A Messiás a nemzetek világossága a MEK-en

Turay Alfréd professzor úr könyvei közül sajnos nem mind érhető el nyomtatott formában. A Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK) viszont letölthető formában is elérhetők. Rendkívüli tájékozottsággal és történeti széles látással megírt és zsinati szellemiséggel átitatott művekről van szó, melyek felnőtt fejjel is élvezetes olvasmányok:

Turay Alfréd könyvei a MEK-en

2. A Vasárnap.hu weboldal beszámol arról, hogy ötven éve jelent meg a templomokban a keresztény könnyűzene. Gável András és Gável Gellért, az Eucharist zenekar alapítói voltak Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendégei. A beszélgetés megnézhető a weblapon mellékelt videón. A tudósítás a weblap „Pengető” rovatában jelent meg:

Az Eucharist zenekar volt az Abszolút vendége.

3. A 777 weblap „Papp válaszol” rovatában három eltérő olvasói kérdésre válaszol Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa! A megválaszolt témák:

Egyház és vakcina, kit lehet megáldoztatni, szex házasság előtt

4. A Vasárnap.hu tudósit arról is, hogy átadták az ország első illatmúzeumát a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében vasárnap, amely az ezeréves bencés szerzetesi gyógynövénykultúrába enged betekintést.

Illatmúzeum Pannonhalmán

Egy kis ráadás: 

A Szent Efrém Férfikar elsősorban bizánci rítusú egyházi zenére specializálódott, de az alábbi videó is mutatja, hogy a humor sem hiányzik belőlük:

Vakcina