Kitekintő 2021.jan.26.

1. A piarista.hu honlapon interjút olvashatunk a 93 éves dr. Kerényi Lajos piarista szerzetes atyával, akinek aktivitását csak lefékezte, de nem állította meg a koronavírus járvány. Lelkészként aktívan szolgál kilenc budapesti kórházban, horgászik, és várja, hogy újra focizhasson. A vele készült interjú elérhetősége:

Kerényi Lajos piarista atya


2. Józsa Judit kerámiaszobrász Galériájában (1054 Bp. Városház u. 1.) még ezen a héten (január 30-ig, szombatig) megtekinthető a “Magyar Betlehem” c. időszakos kiállítás.

Akik személyesen nem tudják ezt a kiállítást megtekinteni, azok részére ajánlom a YouTube linken elérhető kb. fél órás filmet. Ebben Józsa Judit segítségével betekinthetünk a kiállításba, ahol 21 művész 26 alkotását mutatja be:


3. A 777 weblapon több olvasásra érdemes cikk található. Innen a Dunakeszin szolgáló Balázs András atyát bemutató írást emeltük ki, aki jelenleg a Honvéd-kórházban lát el önkéntes szakápolói feladatokat. Hivatását nem hagyta hátra, önkéntes szakápolói munkája mellett lelki segítséget is nyújt a betegeknek. A cikk elérhetősége:

Ápolóként harcol a koronavírus ellen egy magyar pap