Kitekintő 2021.dec.7.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) november 30-án megtartotta téli rendes ülését. A ülésen egyházunkat érintő határozatok és események összefoglalását olvashatjuk az MKPK honlapján:
Az MKPK megtartotta téli rendes ülését

Advent 2. vasárnapja alkalmából a Magyar Kurír–ban Dr. Török Csaba atya gondolatait olvashatjuk vasárnapi evangéliummal kapcsolatban:
Lelki harc a szabadságért

Koncertekkel, meseelőadással és szakvezetéses túrával is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat december 12-én Mátraverebély-Szentkúton, a Nemzeti Kegyhelyen. A Vasárnap weblap ír a tervezett programokról:
Muzsikál az erdő Mátraverebély-Szentkúton
A Nemzeti Kegyhely programja

Az adventi vásárokban nyüzsögve mindenhol találunk betlehemi jászlat, melynek eredete Assisi Szent Ferenc nevéhez köthető. A 777 weblap oldalán Lovas Csenge ír erről a hagyományról:
Szent Ferenc és az első betlehemi játék

Ferenc pápa márciusban megnyitotta az Amoris laetitia-családévet. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége fontosnak tartja a keresztény család értéke melletti kiállást, ezért az Együtt a család felhívásukkal a Kárpát-medencei és a szórványban élő magyar családokhoz fordulnak:
Csatlakozz a KÉSZ Együtt a család c. felhívásához!