Kitekintő 2021.dec.28.

December 25-én Jézus Krisztus születését ünnepeljük. A Magyar Kurír a püspöki székhelyek karácsonyi szertartásairól az egyházmegyei tudósítások alapján számol be az alábbi írásban:
Karácsony ünnepe egyházmegyéinkben
A Jel folyóirat a karácsonyfa történetéről, karácsonyi népszokásainkról Harangozó Imre néprajzkutatóval, az újkígyósi Ipolyi Arnold Népfőiskola alapító elnökével beszélgetett.
A legnagyobb ajándék maga Jézus
A KÉSZ honlapja beszámol arról, hogy magyar családok tettek tanúságot a keresztény családmodell mellett a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége felhívására. A Szent Család ünnepére elkészült fotómozaik sokszínűen mutatja be a családban megélt szeretet örömét. A cikk elérhetősége:
Együtt a család: Kiállás a keresztény értékek mellett
Bagdy Emőke klinikai szakpszichológussal beszélgetett a Vasárnap weblap riportere a hit mindenen átsegítő erejéről, a megfoghatatlan transzcendens világról, Európa keresztény gyökereiről, a világban dúló ideológiai háborúkról, valamint arról, hogy az elmúlás méltóságteljes is lehet, ha emelt fővel, egyenes gerinccel, hittel felvértezve búcsúzunk. A cikk elérhetősége:
Bagdy Emőke: Anyatejjel szívtam magamba az istenhitet
Kozma Imre atyának, a Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi vezetőjének gondolatait olvashatjuk a Keresztény Élet portál cikkében:
Nincs még egy olyan valaki, mint Jézus