Kitekintő 2021.dec.21.

A Magyar Cserkészszövetség elküldte kápolnánknak a Táborkereszt újság őszi számát, amelyben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson a cserkészek és nem cserkész egyházi személyek élménybeszámolóiból kapunk egy kis csokrot. A határon inneni és túli magyar cserkészek résztvevőkként is, szolgálattevőkként is ott voltak a NEK-en. Az érdekes beszámolókat tartalmazó újság elérhetősége:
Táborkereszt
A Magyar Kurír beszámol arról, hogy Ferenc pápa rendkívüli ajándékkal támogatja a közmédia 10 éves jótékonysági kampányát: egy Szent József-szobrot küld, hogy annak elárverezésével segítse a műsor idei kedvezményezettjét, a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítványt. A részletekről a cikk itt olvasható:
Ferenc pápa ajándéka
A vasárnapi evangélium kapcsán Bese Gergő atya gondolatait olvashatjuk a 777 weblapján. Címe:
Az adventi várakozásunk végén erősítsük meg a hitünket
A Vasárnap című weblap beszámol arról, hogy az 1989 ádventjének végén a Szent Imre Templomban bemutatott „Eljöttünk Hozzád – dalok a karácsonyról” című produkció a Szent Imre Gimnázium színpadán az idén felelevenedhetett. A hosszú „csipkerózsika” álom, és a felújított előadás történetét ismerhetjük meg az alábbi linken:
Gyere el hozzánk, szüless újra meg mibennünk, Jézus!
A JEL című folyóirat beszámol a november eleje óta, a magyar mozikban vetített  Magyar Passió-ról, melynek eredeti munkacíme  Krisztus inge lett volna. Ez az alkotás méltó emléket állít a kommunizmusban hitükért halt keresztény testvéreinknek. A film rendezője és főszereplője, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, Eperjes Károly. A cikk címe:
Máglyán a hit