Kitekintő 2021.ápr.27.

1. Megmaradni a spirituális életben címmel Varga László kaposvári püspök atya április 24-én Lelki Napot tartott a Kaposvári Irgalmasság Házában. A Lelki Nap témái: megtérés, misztika, őszinteség, nemes-lelkűség, közösség, Istenkép. A tanítás a Kaposvári Egyházmegyei Stúdió YouTube csatornáján található.

A megadott link elején kb. 36 percben dicsőítés és szentségimádás látható, hallható. A tényleges tanítás a 36-dik perctől kezdődik:


2. Ötödik alkalommal tartották meg a hazai szerzetesfutást – a járvány miatt minden eddiginél kreatívabb körülmények között. Az eseményről a Szemlélek weblapján olvashatjuk Gégény István beszámolóját. A cikk címe:

Futás közben is beszélgethetünk Istennel


3. A kritikusok a pálya széléről osztják az okosságot, mígnem az egyház megszűnik létezni. A Vasárnap.hu weboldalon olvashatunk Gável András írásában az egyházon belüli romboló relativizmusról.

Akik a pápánál is pápábbak


4. A 777 weblapon olvashatunk arról, hogy kórházba szállították súlyos koronavírus fertőzése miatt Lendvai Zoltán atyát – akit mindenki csak a “gördeszkás papként” ismer.

Súlyos koronavírus fertőzése van a gördeszkás papnak


5. Ferenc pápa Olaszország legendás vízilabdacsapatával találkozott. A hírt a Magyar Kurír-ban olvashatjuk. A Szentatya két fontos szempontra irányította rá vendégei figyelmét: a csapatmunka és az amatőr dimenzió az, amit szem előtt kell tartania a sportolóknak.

A sport legyen mindig csapatmunka