Kitekintő 2021.ápr.20.

1. A 777 weblap cikke két könyvet mutat be, ami mindenkinek ajánlott, aki törődik az egyházközségével. Ezek a könyvek: Michael White atya és plébániai segítője, Tom Corocan Újraépítve, és James Mallon Egyház-felújítás című művei. A két könyv sok szempontból nagyon hasonló, mindkettőt olyan plébániák vezetői írták, akiknek a saját szolgálati helyükön sikerült megfordítaniuk a hívek lelkesedésének a hiányát, és plébániáik újra gyarapodásnak indultak.

Mi Isten célja az egyházzal?

2. Erdő Péter bíboros az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye gyermekvédelmi felelősének nevezte ki Gájer László atyát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető tanárát. A 777 weblapon a vele készített interjút olvashatjuk.

Az egyházban kiemelt figyelmet kap a gyermekvédelem

3. A Magyar Kurír Ferenc pápa katekézisének április 14-én megtartott katekézisét mutatja be a következő címmel:

Hit nélkül minden összeomlik; és ima nélkül kialszik a hit!

4. A Szemlélek magazin tudósít az április 18-án a Kossuth Rádióban elhangzott rendkívüli párbeszédről. Résztvevők: Erdő Péter katolikus bíboros, érsek, Balog Zoltán református püspök, Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija és Vizi E. Szilveszter agykutató. Adásba hívásuk apropója a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán megjelent Hit, tudomány és társadalom című kötet, melyben mindannyian szerzőként, szerkesztőként szerepelnek. A cikk végén egy hivatkozás van, amelyre kattintva a beszélgetés meghallgatható.

A vírussal Isten megálljt parancsolt bábeli életünknek