Hírek nov. 29., vasárnap

Az adventben minden hétköznap reggel roráte miséket tartunk, melyek ½ 7-kor kezdődnek.

A héten első péntek, este 6-kor is van szentmise, 5-től gyóntatás. Első szombaton pedig reggel ½ 7-kor szentmise van, nem igeliturgia.

Első csütörtökön a szokásos szentségimádás a papi hivatásokért a kijárási korlátozásra tekintettel ¾ 7– ½ 8-ig lesz.

A szombat esti adventi gyertyagyújtások az esti mise után 19.15-kor kezdődnek, online, a linket a levelezőlistára küldjük ki. Még egy család jelentkezését várja Gyuri atya.

A keddi hittanórát Birher Nándor tartja este ½ 7 órai kezdettel, az új rendelkezésekre tekintettel csak online.

 

Szeptember eleje óta délután 5-től 7-ig minden hétköznap csendes szentségimádás vanakápolnában. Ezen a járványhelyzet sem változtatott, a kápolna nyitva áll az Úr jelenlétében elcsendesedésre vágyók előtt.

A szentség felügyeletéhez új szentségőrök jelentkezését is várjuk! Szkladányi László és Nardai Kati (20/999-3851

A járványhelyzet hírei

– A vasárnap esti szentmise 6 órakor kezdődik.
– Minden mise csendes, nincs zenei szolgálat.

A vasárnap fél 10-es és az esti 6-os misén is csak regisztrációt követően lehet részt venni. Mindkét misére ezen a linken keresztül lehet regisztrálni: https://forms.gle/53PeckWkmEMKHhRh8, mely minden levelezőlistára küldött levél láblécében, a honlapon, a Heti Híradóban és a facebook-csoportban is megtalálható. Akinek problémát okoz a Google-űrlap használata, e-mailben vagy telefonon is jelentkezhet: a fél 10-es misére Nardai Katalinnál (nardaikati@gmail.com 06 20 999 3851), a vasárnap esti 6-os misére Végh Pálnál (vegh.pal@t-online.hu 06 20 974 6563). A regisztrációt szombat este 6 órakor (fél 10-esre), ill. vasárnap délben (esti 6-osra) lezárjuk. A lemondásokat köszönjük, mert így felszabadul hely mások számára.  

– A regisztrációhoz nem kötött szentmiséken is szigorúan be kell tartani a másfél méterestávolságot. Arra kérünk mindenkit, hogy csak az előre, kék pöttyel kijelölt helyekre üljön le. Ketten érkező családtagok a dupla pöttyel jelölt helyekre (középső padsor) vagy székekre üljenek. Az ennél nagyobb létszámú családok pedig kérjék a segítő személy segítségét.

– Az idősebbek védelme és az ültetés megkönnyítése érdekében újra kérjük, hogy a fiatalabbak és a családok lehetőleg a két regisztrációs szentmisére jöjjenek, az idősebbek pedig inkább a szombat esti és a vasárnap reggel 8-as misét válasszák. A 11 órás szentmise mindenki számára nyitva áll, használjuk ki ezt a lehetőséget is.

 – Aki a MKPK felmentése alapján otthon marad és szeretne szentáldozáshoz járulni, jelezze kérését Gyuri atyánál, az áldoztatók közül valaki szívesen elmegy hozzá.

 – Aki otthonról is szívesen dobna a perselybe, erre a számlára utalva teheti:

Gyümölcsoltó Boldogasszony Kápolna 11100104-18246197-36000001 A közleménybe, kérjük beírni: “perselypénz”. Köszönjük