Hírek dec. 13., vasárnap

December 13-án vasárnap este 6-kor Kelemen Imre atya hálaadó szentmisét mutat be kápolnánk szentelési évfordulója alkalmából.

Adventben hétfőtől szombatig, minden reggel roráte misék vannak, ½ 7 órai kezdettel.

A szombat esti adventi gyertyagyújtások az esti mise után 19.15-kor kezdődnek, online.  A linket a levelezőlistára küldjük ki.

A keddi hittanórát Birher Nándor tartja este ½ 7 órai kezdettel, a járványhelyzetre tekintettel csak online.

 

Láttuk csillagát napkeleten… címmel Molnár-C. Pál festményeivel, a Biblia szövegével, december 11-én kerül ki a nyomdából egy szép, kemény fedelű képeskönyvünk, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlható. Megtekinthető a kápolnában vagy a MCP Múzeum kertjében, előre egyeztetett időpontban.

Ára 2800,- Ft. Szeretettel: Csillag Éva

Tervezzük, hogy amennyiben a korlátozásokat feloldják, karácsonykor tartunk éjféli misét is kápolnánkban, melyen a részvétel regisztrációhoz kötött lesz. A regisztrációval kapcsolatos tudnivalókat ld. a járványhelyzet híreinél.

A karácsonyi pásztorjátékot idén rendhagyó módon tudjuk megtartani. December 24-én a YouTube-csatornán lehet majd megtekinteni a gyerekek által készített műsort, délután pedig lehetőség lesz a kápolnában betlehemlátogatásra. Meglepetéssel is készülünk, melyhez dec. 18-ig várunk fotókat, videófelvételeket korábbi pásztorjátékokról. A képeket, felvételeket Mészáros Péternek kérjük elküldeni a meszaros.peter.imre@gmail.com címre.

Ruhavásár, a Nyírségből nézve: Örömmel adom hírül, hogy 2020. december 14-én 18 órától kezdődően kápolnánk YouTube-csatornáján (bármikor) megtekinthetővé válik a Grunda János atyával készült kb. egy órás skype-felvétel a ruhaadományaink sorsáról, ill. János atya nyírségi tevékenységéről.  A technikai tökéletlenségek dacára egész közösségünknek, minden kedves adakozónak és segítőnek a legjobb szívvel ajánlom a János atyával való megismerkedésnek ezt a különleges lehetőségét!                           Márialigetiné Makhult Katalin 

A kápolnatakarítást december 19-én a Somodi család, december 23-án pedig Futakfalvi Bea vállalta. Köszönjük.                                                     Futakfalvi Bea

Megköszönöm a kápolnát takarítók munkáját, akik hetente gondoskodtak arról, hogy tiszta, szép helyen gyűlhessünk össze. Nehéz éven leszünk túl. A koronavírus átrendezte az életünket, ahogy a takarításét is. Tavasszal 2 hónap kimaradt, ősszel a megbetegedések miatt többször is át kellett szervezni a beosztást. Köszönöm mindazoknak a hirtelen beugrását, akik ilyenkor kisegítettek. Brunner Noémi vezetésével a T.T. csoport végezte idén is a nagytakarítást. A cserkészek minden hónapban (a nyarat kivéve) vállaltak 1 alkalmat. Azok az őrsök, amelyek komolyan vették feladatukat, fegyelmezetten végezték a munkát, tisztán adták át közösségünknek a templomot. Ezen kívül még 20 családnak jár a köszönet. A Jóisten jutalmazzon meg mindenkit becsülettel elvégzett munkájáért!

A jövő évi takarítással kapcsolatban szeretném kérni, hogy jelentkezzen, aki évi 2 alkalommal tudna vállalni egy kb. 2 órás takarítást a kápolnában. Van, aki évtizedeken keresztül végezte ezt a munkát, de elszállt fölötte az idő, elmúlt 70 éves, és már nem tudja tovább vállalni. Megköszönöm áldozatos munkáját és helyette kérem a fiatalabbakat, hogy közösségünk érdekében vegyék át a feladatot és jelentkezzenek nálam dec. 13-ig. Remélem, az is érez magában indíttatást, aki eddig ezt nem tette meg és csak a másikra várt! Előre is nagyon köszönöm.                           Futakfalvi Bea