Híreink 2021. márc.8.

A járványhelyzet hírei

– Erdő Péter március 5-én kiadott, egyházmegyénkre vonatkozó járványügyi rendelkezései értelmében kápolnánkban a nyilvános liturgiák (szentmisék, keresztúti imádság) március 8-a hétfőtől szünetelnek. Tehát mindannyian felmentést kaptunk a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, keressünk azonban a vasárnap megszentelésére más módot (online szentmise, közös családi imádság, Szentírásolvasás, rózsafüzér stb.)

– Bátorítjuk a híveket, hogy otthonról kapcsolódjanak be a szentmisékbe. Továbbra is vasárnap fél 10-kor közvetítjük a kápolnai szentmisét a kápolna YouTube-csatornáján, de a televízióban és az interneten számos egyéb szentmiseközvetítés is elérhető.

– A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért nyitva maradhatnak. Ennek köszönhetően továbbra is van lehetőség szentségimádásra kápolnánkban hétköznap 5-től 7-ig. Nagyon ajánljuk, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel.


A hittanórákba és a keresztúti imádságba csak online lehet bekapcsolódni. Áldozni egyelőre nem lehet, csak kivételes esetben.


A püspöki rendelkezés szövege itt olvasható.


Ebben az új vírushullámban újra komoly hívást kapunk, hogy mélyítsük el Atyánkba és gondviselésébe vetett bizalmunkat, személyes imánkat, tudatos húsvéti készületünket, és találékonyan keressük az egymásra figyelő szeretet lehetőségeit.                               Gyuri atya


Március 9-én a bibliaórát Gyuri atya tartja, online közvetítjük, este ½ 7 órai kezdettel.


A március 13-14-re meghirdetett a Katolikus Karitász „Tartós szeretet” elnevezésű nagyböjti élelmiszergyűjtéséhez csatlakozás személyes formában elmarad. A Karitász segítő akciója, hogy húsvét előtt megajándékozza a rászorulókat azonban nem marad el, és ehhez a célhoz kápolnánk is szeretne hozzájárulni, ezért aki szívesen támogatja a tartós élelmiszergyűjtést, vagy hozott volna adományt, adományát ide küldheti március 14-ig, és azt eljuttatjuk a Katolikus Karitásznak:

Gyümölcsoltó Boldogasszony-kápolna
11100104-18246197-36000001
közlemény: élelmiszer adomány

Előre is köszönjük a testvérek bőkezű adakozását!
Thaler Adrienn