Híreink 2021. febr.13.

Február 16-én a hittanórát Birher Nándor tartja, online közvetítjük, este ½ 7 órai kezdettel.

A héten szerdán hamvazószerda, szigorú böjt, a bűnbánati szentidő kezdő napja. 18 és 60 éves kor között háromszori étkezés, egyszeri jóllakással és hústilalommal. Betegek, nehéz testi munkások, közös üzemi- és iskolai étkezésben részt vevők fel vannak mentve a böjt alól. A nagyböjti péntekeken 14 éves kortól hústilalom. Hamvazószerdán reggel 7-kor és este 6-kor van szentmise.

Nagyböjtben péntekenként fél 7-től keresztutat járunk a kápolnában, melyet a YouTube-csatornánkon is élőben közvetítünk. Február 19-én Barsi Balázs elmélkedéseit hallhatjuk. Gyuri atya várja azok jelentkezését, akik szívesen közreműködnek a keresztúti imádság vezetésében, az elmélkedések felolvasásában.

Elsőáldozást tervezünk május végére vagy a vírushelyzettől függően június elejére, esetleg szeptemberre, melyre várjuk a misére járó gyerekek jelentkezését. A felkészítés mindig szerdán ½ 6–7 között lesz a SarokPontban. Első alkalom február 24-én. A felkészítést Csóka András vezeti.

Bérmálást tervez június 5-én szombat este a Kelenföldi

Szent Gellért templom, melyhez 7 alkalmas felkészülési lehetőséget biztosítunk itt a kápolnában. Várjuk a hitüket gyakorló fiatalok jelentkezését, vagy olyan idősebbekét is, akiknek valami miatt elmaradt a bérmálásuk. Azok is jelentkezhetnek, akik már bérmálkoztak, de szeretnék felújítani, felszítani magukban bérmálásuk kegyelmeit.

Mind az elsőáldozásra, mind a bérmálásra február 14-én vasárnap estig lehet jelentkezni György atyánál.