Hirdetések szeptember 27., vasárnap

A misék létszámának szabályozása miatt a fél 10-es misére mostantól mindig kérünk regisztrációt, melyet az alábbi linken lehet megtenni.


Visszatérünk a fél 10-es szentmise rendszeres közvetítéséhez.

A YouTube-csatorna elérhetősége


A vírushelyzet miatt ismét jelezzük, hogy a perselypénzt virtuálisan is be lehet dobni a következő számlára való utalással:

Gyümölcsoltó Boldogasszony Kápolna

1100104-18246197-36000001

A közleménybe, kérjük, írjátok be: “perselypénz”.

Az október 4-én befolyó perselypénzt a Szentatya karitatív céljaira továbbítjuk.                                Gyuri atya


Szeptember eleje óta délután 5-től 7-ig minden hétköznap csendes szentségimádás van a kápolnában. Új szentségőrök jelentkezését is várjuk!

Szkladányi László és Nardai Kati (20/999-3851)


Októbertől ismét folytatjuk a hivatásokért való szentségimádást. Október elsejétől kezdve minden első csütörtökön este 7–8 között, a csendes szentségimádás utáni órában a papi hivatásokért imádkozunk. Ezt az ájtatosságot már 15 éve folyamatosan végezzük. Szeretettel várunk mindenkit.

Vancsura Zsolt és Angyalka


Október a rózsafüzér hónapja, ezért minden hétköznap, a szentségimádás utolsó fél órájában a rózsafüzért imádkozzuk közösen.                                       Gyuri atya


Még zajlik a SarokPont közösségi tér felújítása, melyhez továbbra is várjuk a hívek adományait a kápolnában kihelyezett perselybe, ill. a Karolina Egyesület OTP-ben vezetett 11711034-20811943 számú bankszámlájára. A közleménybe kérjük beírni: SarokPont adomány. A legkisebb adományt is hálásan köszönjük!


Október 3-án lesz a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, ez alkalommal online itt.


A 2020. évi őszi ruhavásárt október 17-18-án (szombaton és vasárnap), mindkét napon 9 és 19 óra között, idén is megtartjuk. Helyszíne: Karolina út 41. (ugyanott, ahol tavaly is). A Nyírségben most is várják adományainkat. A járvány miatt azonban a gyűjtést az alábbi változtatásokkal rendezzük meg:

A ruhákat most nem fogjuk fajta szerint szétválogatni. Helyette arra kérjük az adományozókat, hogy a ruhaneműket szépen hajtogatva helyezzék el lehetőleg reklámmentes, tiszta szemetes/zöldséges/kenyeres nejlon zacskókba (a hasonló rendeltetésű holmikat egy zacskóba rendezve) és minden zacskóra írják rá, hogy az mit tartalmaz (a korábban szokásos kategóriák szerint, pl.: férfinadrágok, csecsemő ruhák, vegyes női holmi stb). Segítsük ezzel is a megajándékozott plébániát a ruhatömeg osztályozásában. Ezeket a kisebb egységeket azután bármilyen, – lehetőleg vissza nem várt –szatyorba/táskába/stb belerakva várjuk a Karolina út 41. előtt.  A csomagokat kinn, a szabadban vesszük majd át és a magasföldszinti lakás balkonján keresztül juttatjuk be a szobákba, kímélve ezzel a sűrű jövés-menéstől a ház lakóit. Zacskóba nem illő holmikat – gyermekkönyv, játék, használati tárgy stb. – értelemszerűen csomagolva kérjük átadni. A megtisztított cipőket szintén kérjük feliratmentes

zacskóba helyezni.

(Mint minden évben, most is egységesen, nagy fekete zsákokba rendezve szeretnénk az adományokat továbbítani – csak most belül lesznek a feliratok –, így kerülve szándékosan a “lomhalmaz” jellegű megjelenést. Ezért, ha úgy adódik, hogy valakinek sikerül eleve fekete zsákba gyűjteni az ajándékba szánt, feliratozott “egységeket”, az segítség számunkra, köszönettel fogadjuk.)

Aki ruhát vinni szeretne, jöjjön be bátran, szívesen segítünk keresni.

A pénzadományokat idén is a zsákok és a szállítás költségeire szeretnénk fordítani.

Segítők jelentkezését örömmel fogadjuk.

Mindenkit, ez esztendőben is, szeretettel várunk!
Márialigetiné Makhult Katalin