Hirdetések augusztus 30. vasárnap

Kedves Karolina család!

Emberileg nagyon átláthatatlan, milyen hónapok előtt állunk. Ezért fogalmazták sokan így: „a régi biztonságból átmegyünk a bizonytalanságba.”  (Egy ifjúsági lelki vezető gondolatát követve) próbáljuk kijavítani ezt a mondatot! Helyesen így hangzik: „a régi biztonságból átmegyünk egy új biztonságba.”

A RÉGI: saját magunkra épült. Átgondoltunk és megterveztünk mindent, amit csak akartunk. És nagyjából meg is valósítottuk. Saját terveinkre és erőnkre építettünk – persze elvileg tudtuk, hogy van gondviselés.

AZ ÚJ: Teljesen a Gondviselőre és gondviselésére kell építenünk. Élő hitünkre. Bárhogy is alakulnak a következő hónapok, tudjuk, hogy teljes biztonságban vagyunk és nagyon jó kezekben van az életünk. Tanuljuk, hogyan építsünk élő hitre.

Az új tanév kezdetén mindannyiunknak jó tanulást kívánok. Szeretettel: György atya


Augusztus 31-től kezdve folytatjuk minden hétköznap délután 5-től 7-ig a csendes szentségimádást a kápolnában. Új szentségőrök jelentkezését is várjuk!

Szkladányi László és Nardai Kati


Szeptembertől minden misén kérjük a maszk viselését. Kézmosási, kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítunk, a kápolnát rendszeresen fertőtlenítjük. Csak egészségesen jöjjünk a szentmisére!


Szeptembertől a vasárnap esti 7 órás szentmisét Györgydeák Márton atya tartja, szeretettel köszöntjük őt újra a kápolnában!


Kápolnánkban szeptember 20-án a fél 10-es szentmisén elsőáldozás lesz. A felkészülés elkezdődött Csóka András vezetésével, szerdánként este 6 órakor.


A Heti Híradó megújult formában jelenik meg. Ugyanakkor arra is szeretnénk törekedni, hogy minél kevesebb nyomtatott példányra legyen szükség, ezért kérjük, hogy aki még nem iratkozott fel a Karolina levelezőlistára, az küldjön egy e-mailt feliratkozási szándékával a karolinahonlap[kukac]gmail.com vagy a karolina1esulet[kukac]gmail.com levelezési címen. Várjuk az új Listatagokat!
A lista moderált és a közösség életében történő minden fontos hír megjelenik rajta.            Szerkesztőség


A kápolnatakarítást augusztus 29-én a Bayer család és szeptember 5-én a Fiatal Házasok csoportja vállalták. Köszönjük.                                            Futakfalvi Bea


A Karolina Egyesület hírei:

A Karolina Egyesület szeptember 10-én, este 7-kor tartja a 2020. évi rendes közgyűlését a kápolnában, várjuk az egyesületi tagokat és minden érdeklődőt! Kérjük, hogy aki nem tud megjelenni, meghatalmazás útján képviseltesse magát.

Zajlik a SarokPont közösségi tér felújítása, melyhez továbbra is várjuk a hívek adományait a kápolnában kihelyezett perselybe, ill. a Karolina Egyesület OTP-ben vezetett 11711034-20811943 számú bankszámlájára. A közleménybe kérjük beírni: SarokPont adomány. A legkisebb adományt is hálásan köszönjük!

Szeretettel hívunk minden karolinást, kicsit és nagyot egyaránt, a szeptember 5-i évnyitó Karolinás Piknikre! Nagyon jó lesz újra látni egymást! Készülünk programokkal is, de lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre is! Szabad téren, nagy területen leszünk, bátran be lehet csatlakozni később is.

Szeptember 13-án vasárnap lesz a lomtalanítás a környéken. Szeretnénk kérni minél több segítő kezet a SarokPont pincéjének kipakolásához, fél 11-kor látunk hozzá.    


A cserkészcsapat hírei:

Szeptembertől új őrsök indulnak cserkész­csapatunkban. Első és másodikos gyerekek jelentkezését várjuk az alábbi elérhetőségeken:

Márki Léna kiscserkész rajparancsnok:

markilena[kukac]gmail.com

Somosi Hanga és László Karolina, induló lány őrs vezetői:

karolina.hanga[kukac]gmail.com

Orbán Gyula, induló fiú őrs vezetője:

gyula.orban2005[kukac]gmail.com

További információk szeptemberben érkeznek az őrsvezetőktől.