Hirdetések október 11., vasárnap

A misék létszámának szabályozása miatt a fél 10-es misére mindig kérünk regisztrációt, melyet ezen a linken lehet megtenni. A fél 10-es szentmisét online is közvetítjük a kápolna YouTube csatornáján.

Október 6-tól újra indulnak a keddi hittanórák. 13-án Gyuri atya tanítását hallgathatjuk este 7 órai kezdettel, a kápolnában. Az alkalmakat online is követni lehet.

A vírushelyzet miatt ismét jelezzük, hogy a perselypénzt virtuálisan is be lehet dobni a következő számlára való utalással: Gyümölcsoltó Boldogasszony Kápolna

11100104-18246197-36000001

A közleménybe, kérjük, írjátok be: “perselypénz”.

Szeptember eleje óta délután 5-től 7-ig minden hétköznap csendes szentségimádás vanakápolnában. Új szentségőrök jelentkezését is várjuk!

Szkladányi László és Nardai Kati (20/999-3851)

Október a rózsafüzér hónapja, ezért minden hétköznap,

a szentségimádás utolsó fél órájában a rózsafüzért imádkozzuk közösen.                                       Gyuri atya

Még zajlik a SarokPont közösségi tér felújítása, melyhez továbbra is várjuk a hívek adományait a kápolnában kihelyezett perselybe, ill. a Karolina Egyesület OTP-ben vezetett 11711034-20811943 számú bankszámlájára. A közleménybe kérjük beírni: SarokPont adomány. A legkisebb adományt is hálásan köszönjük!

A 2020. évi őszi ruhavásárt október 17-18-án (szombaton és vasárnap), mindkét napon 9 és 19 óra között, idén is megtartjuk. Helyszíne: Karolina út 41. (ugyanott, ahol tavaly is). A Nyírségben most is várják adományainkat. A járvány miatt azonban a gyűjtést az alábbi változtatásokkal rendezzük meg:

A ruhákat most nem fogjuk fajta szerint szétválogatni. Helyette arra kérjük az adományozókat, hogy a ruhaneműket szépen hajtogatva helyezzék el lehetőleg reklámmentes, tiszta szemetes/zöldséges/kenyeres nejlon zacskókba (a hasonló rendeltetésű holmikat egy zacskóba rendezve) és minden zacskóra írják rá, hogy az mit tartalmaz (a korábban szokásos kategóriák szerint, pl.: férfinadrágok, csecsemő ruhák, vegyes női holmi stb). Segítsük ezzel is a megajándékozott plébániát a ruhatömeg osztályozásában. Ezeket a kisebb egységeket azután bármilyen, – lehetőleg vissza nem várt –szatyorba/táskába/stb belerakva várjuk a Karolina út 41. előtt.  A csomagokat kinn, a szabadban vesszük majd át és a magasföldszinti lakás balkonján keresztül juttatjuk be a szobákba, kímélve ezzel a sűrű jövés-menéstől a ház lakóit. Zacskóba nem illő holmikat – gyermekkönyv, játék, használati tárgy stb. – értelemszerűen csomagolva kérjük átadni. A megtisztított cipőket szintén kérjük feliratmentes zacskóba helyezni.

(Mint minden évben, most is egységesen, nagy fekete zsákokba rendezve szeretnénk az adományokat továbbítani – csak most belül lesznek a feliratok –, így kerülve szándékosan a “lomhalmaz” jellegű megjelenést. Ezért, ha úgy adódik, hogy valakinek sikerül eleve fekete zsákba gyűjteni az ajándékba szánt, feliratozott “egységeket”, az segítség számunkra, köszönettel fogadjuk.)

Aki ruhát vinni szeretne, jöjjön be bátran, szívesen segítünk keresni.

A pénzadományokat idén is a zsákok és a szállítás költségeire szeretnénk fordítani.

Segítők jelentkezését örömmel fogadjuk.

Mindenkit, ez esztendőben is, szeretettel várunk!

Márialigetiné Makhult Katalin

A kápolnatakarítást október 17-én a Fogarasi család, október 24-én pedig a Rozványi család vállalta. Köszönjük.                                                   Futakfalvi Bea