2023. jan.02.

A Magyar Kurír-ban Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke újévi gondolatait olvashatjuk, mely az Új Ember katolikus hetilap január 1-jei számában is megjelent:
„A föld minden határa látta Istenünk üdvösségét”
A Vatican News internetes újság oldalain olvashatjuk XVI. Benedek emeritus pápa lelki végrendeletét 2006-ból:
Maradjatok állhatatosak a hitben!
Teltházas koncertet adott Vincent Bohanan & The Sound of Victory gospel kórus december 12-én. A négy napos turné harmadik állomásának a Veszprém Aréna adott otthont, ahol a világhírű szólistával, David Bratonnal kiegészült formáció több mint 2 órás koncerttel ajándékozta meg a nézőket. Az eseményen a Magyar Református Szeretetszolgálat javára gyűjtöttek a szervezők. Az eseményről a Vasárnap weblap a Pengető rovatában számolt be:
Örömteli, áldott, felszabadult – ilyen volt a Gospel Karácsony Veszprémben
A Katolikus ma weblapon olvashatjuk, hogy rejtély övezi Jézus születését: vajon mennyi a legenda és mennyi a történelem? A történész Roland Hureaux, “A názáreti Jézus, a zsidók királya” (DDB kiadó) szerzője szerint az evangélisták beszámolóit komolyan kell venni:
Jézus születése: komolyan kell-e venni az evangéliumokat?
Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa 2023-ban is segíti a 777 olvasóit a lelki elmélyedésben, Istenhez való közeledésben. Az új esztendő első írását is Tolsztoj ihlette:
Vess, vess, ember, bár tudod, hogy nem te fogsz aratni.