Kitekintő 2021.okt.26.

A Mi Atyánk imádságot bizonyára sokszor mondtuk már el életünkben, bizonyára sokszor nem csak elmondtuk, hanem el is imádkoztuk. De volt már olyan, hogy Isten félbeszakított közben? Erről szól, a Ne szakíts félbe (Unterbrich mich nicht) – Párbeszéd Istennel c. írás, amely a Shoeshine weblapon jelent meg:
Párbeszéd Istennel, avagy hogyan imádkozom?
A 777 weblap Szemle rovata a nyár elején egy dialógust idézett John Roedel honlapjáról, ahol Istennel való beszélgetései olvashatók. Az idézett dialógus sokakat elgondolkoztathat:
Szia Isten! Darabokra hullottam. Össze tudnál újra rakni?
A 777 weblapon Bese Gergő atya mondja: Nem feladatom minden oldal kiszolgálása, csak azért, mert pap vagyok. Bese Gergő atya írásában arról értekezik, hogy egy papnak szabad-e társadalmi kérdésekben megnyilvánulnia:
Nem feladatom minden oldal kiszolgálása
A Vatikán News honlapja beszámol Ferenc pápa Bertalan pátriárkához írott leveléről. A pápa külön megemlíti, hogy a közeli budapesti találkozójuk tovább erősítette barátságukat. Bertalan pátriárka volt az, aki 2000-ben a Szent István-bazilika előtt, az ünnepi szentmise keretében hirdette ki azt a bullát, ami szerint Szent Istvánt a keleti egyházban is szentként tisztelik.
Ferenc pápa levele Bertalan pátriárkához
A Keresztény Élet portál október 24-ki cikkében számol be arról, hogy a nagyközönség ez év augusztus 20-tól láthatja a Palota déli összekötő szárnyában található Szent István-termet, a századforduló magyar iparművészetének pompás alkotását:
A budavári palota csodája