Járványügyi tájékoztató 2021. ápr. 17-től

Április 17-től kezdődően visszatértünk a szokásos miserendhez.
– Vasárnap 8-kor, ½ 10-kor, 11-kor és ismét este 7-kor vannak a szentmisék. A vasárnap fél 10-es misén csak regisztrációt követően lehet részt venni. A misére ezen a linken keresztül lehet regisztrálni: https://forms.gle/53PeckWkmEMKHhRh8 , mely minden levelezőlistára küldött levél láblécében, a honlapon, a Heti Híradóban és a facebook-csoportban is megtalálható.

Akinek problémát okoz a Google-űrlap használata, e- mailben vagy telefonon is jelentkezhet Nardai Katalinnál (nardaikati[kukac]gmail.com ). A regisztrációt szombat este 6 órakor lezárjuk. A lemondásokat köszönjük, mert így felszabadul hely mások számára.
– A ½ 10-es szentmisét továbbra is közvetítjük online.
– Szintén érvényben maradnak az általános járványhelyzetre vonatkozó szabályok: távolságtartás – a regisztrációhoz nem kötött szentmiséken is szigorúan be kell tartani a másfél méteres távolságot.
Az alábbi ülésrend segít a biztonságos távolság megtartásában és a rendelkezésre álló hely optimális kihasználásában: a padokban a kék pöttyel kijelölt helyekre üljünk. Nagyobb létszámú családok egy csoportban, lehetőleg székeken vagy a hátsó padokban foglaljanak helyet. A fél 10-es szentmisére egyedi ülésrend készül
– Marad az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, belépéskor kézfertőtlenítés, kézbe áldozás. Nagyon kérünk mindenkit, hogy aki a koronavírusra jellemző tünetet észlel magán, ne jöjjön le a kápolnába.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia május 10-től kezdve visszavonta a szentmisén való részvétel alóli általános felmentést, mely a járványügyi helyzet miatt lépett életbe 2021. március 3-án. A felmentés érvényben marad azok számára, akik élethelyzetük miatt nem tudnak a szentmisén személyesen megjelenni.